Reïncarnatietherapie

Reïncarnatietherapie is regressietherapie die ook herbelevingen accepteert van ervaringen die kennelijk vóór dit leven liggen. De resultaten rechtvaardigen die ongewone stap. Geloven in reïncarnatie hoeft niet. De therapie gaat uit van ervaringen, niet van een levensovertuiging.

M.a.w. ook al geloof je niet in voorgaande levens, soms krijg je beelden, waarnemingen die je niet direct herkent en historisch getint zijn. Je mag gerust aannemen dat het spinsels van je fantasie zijn die je iets duidelijk proberen te maken. Ze worden au serieux genomen en er wordt mee gewerkt op de zelfde manier. Situaties worden geheeld en de ladingen losgelaten. 

een vorig leven?

Een vrouw van 35 j komt op consultatie omdat ze een rusteloosheid ervaart in haar hart. Alsof het hart steeds in alert toestand is met angst en gereedheid om te vechten. Daar wil ze vanaf. Terloops verteld ze ook dat ze steeds de neiging heeft anderen te helpen...

Er zijn verschillende mogelijkheden om in regressie te gaan en ik doe het nu met aura exploratie en personificatie: m.a.w. ik laat die angst visualiseren in haar hart en vraag welke kleur het heeft: purper. Dan vraag ik om het uit het lichaam te halen en zijn ware gedaante aan te nemen: een jonge soldaat verschijnt, hoe oud: 21 jaar. Toon me wat er gebeurd is:

Hij is op verkenning met een kleine groep makkers, een stuk of 6. Welke wapens draag je? Geen, ik ben een 'medic'. ( een woord dat ik niet zou gebruiken, maar ze zit midden in het verhaal met alles erop en eraan, de sfeer, de dreiging, het jargon) Oké, wat gebeurt er? We raken in een gevecht, een soort val en worden beschoten, granaten, geweren,... enkelen raken gewond en ik ga er bij en dien de eerste zorgen toe. Wat verder ligt nog een gewonde makker en ik wil er naartoe. Te gevaarlijk, de anderen houden mij tegen maar de drang is te groot, ik ruk mij los en loop er naar toe...IK WORDT GERAAKT!!!!! kogels gaan door mijn lijf....Ze schiet uit trance, open ogen en veert recht in pijn en verbijstering!!!

Ik stel haar gerust: het is oké... en we gaan erdoor. Hoe gaat het verder? Niets meer: de soldaat sterft daar! Ga er boven hangen, waar ben je? Vietnam!Ben je een vietnamees of spreek je een andere taal, ben je daar gedropt? Ik spreek Engels. Je hoort je vrienden jou roepen je bij je naam... hoe noemen ze jou? ...na enkele seconden zegt ze een duidelijke naam en familienaam... Meestal krijg ik een voornaam en ga er niet verder op in, maar dit was wel accuraat en volledig!

Dit vorige leven wordt verder uitgewerkt met het nodige loslaten van de ladingen: het is echt voorbij en de huidige persoon heeft gezien en beleefd wat er zo angstaanjagend was en kan het nu loslaten. Deze vrouw droeg dus nog een herinnering mee van een vorig leven, geëindigd met een plotse dood in een strijdsituatie met een ongelooflijke drang om te helpen. Exact de klacht waar ze nu mee kwam. Bij het afwerken krijgt ze nog wat goede raad: "vergeet jezelf niet - je mag er zijn voor anderen maar niet ten koste van jezelf" een item waar ze ook in dit leven mee strijdt. Een belangrijke taak blijkbaar dus voor haar evoluerende ziel door levens heen. Ze ervaart zichzelf zwaarder worden, aarden, en krijgt meer gevoel met haar lichaam.

Deze gevoelens begonnen een 4-tal jaar geleden nadat ze een reis maakte in Vietnam en daar een bom krater bezocht, relikwie van de oorlog in de zestiger jaren.

Ik kan me achteraf niet van de drang ontdoen om de naam in te tikken op internet: het profiel verschijnt onmiddellijk. De details zijn verbijsterend gelijk aan wat deze vrouw in trance vertelde. Gestorven in '69 in Vietnam en later met een 'purple heart' geëerd...

Prachtig verhaal waardoor ondertussen de onrust in haar hart waarvoor ze kwam plaats heeft gemaakt voor rust.

Weer een boeiend verhaal met details van een vorig levensverhaal, ditmaal traceerbaar en zo juist. Het belangrijkste echter is dat deze vrouw van haar klachten af is, ook al ben je geen 'believer', het resultaat is er: dat telt!


Omdat we ook belevingen aanvaarden die niet direct kunnen uitgelegd worden met de moderne inzichten van de wetenschap wordt de therapie ook wel transpersoonlijke regressietherapie genoemd.